Tarmmikrobiomet er det vildeste

Tarmmikrobiomet, hvor videnskaben især har fokus på bakterierne, hjælper med ‘fordøjelsen af din mad’ ved fermentering af kostfibrene, de træner dit immunforsvar, de producerer kortkædede fedtsyrer, som påvirker hele kroppen – og de producerer vigtige vitaminer. Kort sagt, de er altafgørende for din sundhed, herunder immunforsvaret.

Tarmbakterierne lever i en perfekt symbiose med os, og ved ‘at sørge godt for dem’, så gavner de os.

Tarmbakterierne – er at regne for ‘et nyt organ’. Professor og forskningsleder ved Novo nordisk Foundation Centre på Københavns Universitet Oluf Borbye Pedersen, som har været involveret i den genetiske kortlægning af de tusindvis af ‘stammer’ af tarmbakterier – kalder tyktarmen for ‘en enorm kemifabrik‘. ‘Hvor alt i vores krop bliver påvirket af de molekyler og nervesignaler som bakterierne producerer og sender ind i kroppen’. 

Bliv tanket godt op med viden, pointer og forståelse i et meget veloplagt og professionelt foredraget af Oluf Borbye Pedersen afholdt af Videnskabernes Selskab (linket til YOUTUBE). 1 time og 11 minutter – og mere spændende end den bedste Blockbuster film.

Overbygning – nye perspektiver

Med den grundviden på plads – kan du dernæst lytte til Fitness M/K Podcasten Mikrobiomets Mester Oluf Borbye Pedersen afsnit # 336 – i linket eller søg efter Fitness M/K i Podcast app’en eller Podimo

Vil du hellere have din information på skrift – eller lige orientere dig, før der brygges Hvid Gløgg og poppes popcorn – så læs eller genlæs Sund Nu’s artikel Dine 50.000.000.000 bakterier

Foto: Shutterstock

Julekalenderen; hver dag frem til jul får du små tips & tricks til at holde dig sund, stærk og veltilpas gennem hele december. Det skal være nemt og dejligt – men stadig gøre en forskel og/eller inspirere.

Låge # 1: Booster Smoothie
Låge # 2: Forebyg de værste tømmermænd
Låge # 3: Årets Tærte
Låge # 4: Hvid Gløgg – all inclusive
Låge # 5: Luksus Raw Kugler
Låge # 6: Laksedeller

Header foto: Shutterstock

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.