Den bærende ingrediens i falafel er kikærter. Kikærter er en bælgfrugt, med et højt proteinindhold, gode kostfibre og langsomme kulhydrater. De bedste er friturestegte – denne her model er både af hensyn til nemhed og kalorier bagt i ovnen. Spis dem ‘al classico’ med fuldkornspitabrød, sprød salat og lidt dressing, eller bare som en slags vegetar-dunser med en god salat, lidt dip og fuldkornsris.
Læs mere om bælgfrugters sunde fordele HER
Falafeler – 25 stk
500 g kikærter, iblødlagte
2 dl persille
1 spsk loppefrøskaller/HUSK
1 alm løg
5 fed hvidløg
1 chili
2 tsk stødt koriander,
2 tsk spidskommen, stødt (Spidskommen fra Irmas egen krydderiserie er virkelig fantastisk)
1 tsk bagepulver
1 spsk olivenolie/tre pift olivenolie fra spray
Sådan gør du:
sæt kikærterne i blød – i 8 timer
skyl og afdryp
kom alle ingredienser i en foodprocessor og kør det til en ensartet masse
tænd ovnen på 200 grader – og kom bagepapir på en plade
form farsen til kugler (25 stk), placer dem på bageplade og pensel/pift med olivenolie.
Bag dem gyldne og sprøde i ca 20 25 min.
En portion: 5 falafel-kugler