Akne i 20’erne, 30’erne og 40’erne

Godt og vel 12 pct. af voksne kvinder, lider af uren hud, akne/bumser. ‘Ukært barn – mange navne’. Akne  er en kronisk hudsygdom. Forskellige faktorer er på spil, som griber uheldigt ind i hinanden. Oftest vil der være tale om flere faktorer:

 • Hormonelle ubalancer, som regel for mange potente androgener – eller en øget sensitivtet for androgener
 • Et for højt inflammationsniveau i kroppen – og dermed også lokalt i huden.
 • Et fordøjelsessystem ‘under pres’. 

Den gode nyhed er, at det er muligt at rette op på de hormonelle ubalancer, dæmpe inflammationsniveauerne – og derved genskabe en ren, pæn og sund hud. Helt naturligt. Behandlingsprotokollen adresserer alle faktorer, og består blandt andet af følgende:

 • Først en analyse af rodårsagen. Herunder symptomer og historik
 • De rette kosttilskud, der adresserer væsentlige faktorer til selve årsagen/årsagerne
 • Antiinflammatorisk kost
 • Forslag til hudplejeprodukter som arbejder udefra og hjælper til at nå de flotte resultater hurtigere. Det er dog på ‘de indre linjer’, at de mest afgørende og bæredygtige resultater kommer fra.

Hvor lang tid varer et behandlingsforløb?

Du vil kunne se resultater allerede efter 5-6-8 uger. Efter 3- 6 måneder vil de fleste have opnået en fuldstændig pæn, ren og klar hud. 

Behandling – en skræddersyet kostplan plus målrettede kosttilskud

Konsultationen tager 1½ time – og indbefatter:

 • Anamnese – det vil sige, din ‘historie’ og din hud; sværhedsgrad af akne. 
 • God forklaring af behandlingsprotokol – herunder kostplan, principperne, fødevarer og de valgte kosttilskud
 • En målrettet behandlingsplan – med kosttilskud og fødevarer.
 • Et kompendie med opskrifter til morgenmad, frokost, aftensmad, snacks, smoothies og drikkevarer
 • Forslag til hudplejerutiner og hudprodukter.

Du går herfra med viden og motivation, en behandlingsplan skræddersyet til dig – plus et overblik over de næste 3 – 6 måneder.

Det er i første konsultation, at vi tilrettelægger hele dit behandlingsforløb. Det bringer dig i mål. Hvis du efterfølgende ønsker en opfølgende samtale, fx med spørgsmål til vedligehold med videre, får du en gratis konsultation. Af ca. en halv times varighed.

Både konsultation og opfølgning er velegnet online: over Teams!

Er behandlingsprotokollen svær at følge?

Umiddelbart nej! De rette kosttilskud udgør ca. 60 pct. af behandlingsprotokollens succes. De resterende 40 pct. kommer fra en antiinflammatorisk diæt. Den rette kost spiller en rolle i starten af dit forløb. Når først din hud er blevet fin, ren og fri for akne/bumser er retningslinjerne for din kost ikke så striks længere.

Kosttilskuddene kan du enten købe i Matas eller Helsekosten. Eller jeg kan bestille dem for dig via Nordic Laboratories.

Forud for konsultationen

Jeg sender dig et spørgeskema og en faktura. Spørgeskemaet returneres minimum fem dage før konsultationen. Fakturaen betales ligeledes senest fem dage før konsultationen.

Pris: 1.500 kr. for et skræddersyet behandlingsprogram.