PCOS: Polycystisk ovarie syndrome

Fælles for kvinder der lider af polycystisk ovarie syndrom, PCOS, er en overproduktion af androgener. Androgener omtaler vi som regel som ‘de mandelige’ kønshormoner, som fx testosteron. Men både mænd og kvinder producerer androgener. Niveauerne er bare for høje hos kvinder med PCOS.

De forhøjede niveauer af androgener påvirker stort set alle de andre kønshormoner  – der er virkelig ubalance i kønshormonerne.

Disse ubalancer giver som regel følgende symptomer:

  • uregelmæssig menstruation cyklus – i mange tilfælde sker der faktisk ikke en ægløsning. Ingen ægløsning – ingen graviditet
  • en overaktivitet i enzymet 5a-reduktase. Denne overaktivitet danner en endnu mere potent udgave af testosteron. Det er denne aktivitet, der giver bumser, eller uønsket hårvækst i blandt andet ansigtet
  • høje østrogenniveauer kommer til udtryk på forskellig vis, afhængig af person til person. Nogle får hele paletten af væske i kroppen, vægtstigning, ømme bryster, kraftige hovedpiner, irritabilitet, humørsvingninger og søvnløshed, hvor andre ‘kun’ kan nikke genkendene til nogle af symptomerne.

Som om, det ikke er nok, så vil hovedparten (ca. 70 pct.) af alle PCO kvinder også have en nedsat følsomhed over for hormonet insulin. Det betyder helt konkret, at en PCO kvinde meget nemt tager på i vægt – og har ekstra svært ved at tabe sig.

Den gode nyhed er, at det faktisk er muligt, at slippe for alle disse symptomer.

Med den rette behandlingsplan – kommer du i hormonel balance igen. Det vil sige, du slipper af med akne, og evt. uønsket hårvækst, taber dig – og bliver frugtbar. Som ekstra sidegevinst, får du det fysisk og mentalt godt.

Forløbet – 6 måneder

Overordnet sætter vi fokus på kost og livsstil, med henblik på at:

  • få styr på blodsukker og insulin – vægtøgning bremses. Og, derfra går vægttabet igang.
  • genoprette østrogenbalancen, så du opnår regelmæssige ægløsninger
  • reducere de androgene symptomer, som fx akne
  • de rette kosttilskud – afhængig af dine symptomer. Formålet er, at de sætter turbo på processen.

Første gang lægger vi en plan for de kommende 6 måneder. Du får masser af konkret viden, inspiration, kostplaner med dig – og svar på alle dine spørgsmål.

Vi ses en gang om måneden til opfølgning, justering og vejning. Derved holder vi styr på alle de flotte fremskridt og motivationen får en boost.

Priser

Pakkeforløb: 1 konsultation af 1½ time + yderligere 5 mødegange: 4.000 kr. i alt (rabat: 800 kr.)

Alternativt:

Første konsultation : 1.300 kr. De 5 mødegange á 40 min. betales fra gang til gang. 700 kr. per gang