Hormoner – her tænker de fleste nok på vores kønshormoner, men kønshormonerne er kun en lille del at de over hundrede af hormoner, som findes i kroppen. Hormoner produceres i endokrine kirtler og transporteres via blodet til deres målcelle. Den rette hormonelle balance er altafgørende for at kroppen fungerer godt, og dermed også for din sundheds og velbefindende.

Det kan være produktionen af insulin i bugspytkirtlen, stofskiftehormonerne T3 og T4 i skjoldbruskkirtlen, kortisol i binyrebarken – eller østrogen i æggestokkene. For at nævne nogle få kendte eksempler. De endokrine kirtler – ‘hormonernes produktionsenheder’ kontrollerer og regulerer vigtige fysiologiske funktioner i kroppen, som for eksempel knogledannelse, immunsystemet, forbrænding, appetitregulering – og for at vende tilbage til kønshormonerne, vores energi, drive, menstruationer og fertilitet.

Kan disse hormonsystemer komme ud af balance? Svaret er et rungende ja

Stress over længere tid er en hormonel ubalance. Det samme er stofskiftesygedomme, type 2 diabetes, akne (bumser), diffuse lidelser som energimangle, infertilitet (uønsket graviditet), menstruationssmerter og nedsat immunforsvar.

Som Komplementær Hormonterapeut arbejder jeg med at finde rodårsagen hos mine klienter – frem for at symptombehandle, med udgangspunkt i Functional Medicine paradigmet.

Det som jeg kan tilbyde dig er;

  • en udredning – rodårsagen, triggere og dine umiddelbare hormonelle ubalancer.
  • en god forklaring af hvad der er i spil, og perspektiverne for et behandlingsforløb
  • en behandlingsplan, der er designet til dig. Det indbefatter en kostplan, gode kosttilskud, eventuelt redskaber til stresshåndtering og eventuelle tests.

Målet er naturligvis, at du får genskabt din naturlige balance – og får det bragende godt i din krop. Og, det får du.

Processen

Forud for konsultationen modtager du et spørgeskema. Med spørgsmål om dine ønsker, mål, symptomer, sygdomshistorie samt kost og livsstil. Hvis du har ‘relevante tal’ fra lægen eller testsresultater kan disse også med fordel sendes med. Formålet med dette er, at jeg er velforberedt, hvilket effektiviserer konsultationen. Den kan foregå personligt eller på Teams.

I konsultationen: På baggrund af dit spørgeskema og vores samtale bruger vi de først 30 – 40 minutter på udredning. Jeg designer en behandlingsplan til dig – og den bruger jeg en god halv time på at gennemgå, begrunde og forklare. Du går herfra med masser af relevant materiale, inspiration, konkret viden og et tydeligt billede af dine næste mange skridt på vej mod målet.

Priser 

En times forberedelse samt første konsultation af 1 times varighed: 1.300 kr.

Opfølgende konsultation – ca. 1 time: 1.000 kr.

Hvor mange gange skal vi ses? Det afhænger af din situation.

  • Nogle har brug for en enkelt konsultation og en god behandlingsplan.
  • Andre har behov for en eller flere konsultationer, før de er helt i mål.
  • Ved de fleste problemstillinger vil der først være et behov for en opfølgende konsultation efter tre måneder. Det er den tid det tager, for at forandringerne rigtig slår igennem. Du vil dog mærke masser af forandringer i de tre første måneder.