Tærter er lækre. Jeg elsker tærter – de smager godt, gør sig godt på en buffet, er velegnede til en vegetarisk aftensmad – men, der er bare et problem; det hvide mel og smørret i tærtebunden. Piskefløden i æggemassen og osten på toppen. Som tilsammen sender et stykke tærte op på 650- 700 kalorier.

Det gør sig IKKE gældende for denne tærte: Bunden er sprød, lavet på grove og velsmagende melsorter – og holdt sammen af god olivenolie og yoghurt (eller skyr). Og osten på toppen er bortraderet. Uden, at det gør noget. Overraskende nok. I stedet serveres hytteost ved siden af.

Energiberegning per person:

Rugtærtebund per person
184 kalorier. Protein: 5,5 g, kulhydrat: 26 g og fedt 5,5 g
Klassisk tærtebund per person (Samme mængde)
277 kalorier. Protein: 4 g, kulhydrat: 29g og fedt: 16 g

Aspargestærte – serveret med hytteost og stegte gulerødder – server gerne en salat eller råkost også.

Det er en standarttærteform, så du kan udskifte fyldet efter smag og sæson – eller en god favoritopskrift, hvor du dropper fløden og den fede ost på toppen. Hytteosten er med til at løfte proteinindholdet i tærten. Men, savner du den smeltede ost, kan du rive en ost 10+. henover. Proteinindholdet er 2½ gange højere end i hytteost – og det ‘koster’ kun et par ekstra gram fedt.

Energiberegning for aspargestærten med hytteost og krydderureter – men uden det grønne tilbehør

Per person (265 g tærte)
368 kalorier. Protein: 16 g, kulhydrat: 32 g og fedt: 19 g
Endvidere får du 6 g fiber i et stykke tærte – mod ET gram i en konventionel tærtestykke

Julekalenderen; hver dag frem til jul får du små tips & tricks til at holde dig sund, stærk og veltilpas gennem hele december. Det skal være nemt og dejligt – men stadig gøre en forskel og/eller inspirere.

Låge # 1: Booster Smoothie
Låge # 2: Forebyg de værste tømmermænd

Foto: Lisbeth Østergaard

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.