Lægger du ud med en dåse kikærter og spinat som er vasket og skyllet på forhånd, så er der max 5 min. fra tanke til hummus.

Grøn hummus per 100 gram: 165 kcal, 5,25 g protein, 10g kulhydrat og 10 g fedt

1 dåse Kikærter eller Butter Beans (240g) – drænet.
100 g spinat – skyllet og renset
Saften fra 1 citron/1½ spsk. citronsaft
Skal fra 1 citron
2 fed knust hvidløg
2 tsk spidskommen
Salt & peber
½ dl olivenolie (40 g)

Blendes i en foodprocessor eller med stavblender. Smag til med salt og peber.

Portionen giver 400 gram grøn hummus.

Velegnet som dip til gnavegrønt, salater og råkoster – eller oven på et stykke knækbrød som et mellemmåltid.

 

Spinaten ‘giver lidt ekstra grønt’ og ‘trækker kalorierne ned’ og bidrager godt med A-vitamin. 350 RE/100 gram. Daglig anbefalet indtag af A-vitamin er 700 RE for kvinder og 900 RE for mænd.

RE står for Retionl Equivalent som udtrykker den samlede A-vitaminvirkning. Når det udtrykkes på denne måde, skyldes det, at A-vitamin findes i ‘to udgaver’, som retionl og som betakaroten. Retionl findes i animalske fødevarer og betakaroten findes i vegetabilske fødevarer, som fx spinat og gulerod. Betakaroten omdannes i kroppen til biologisk aktiv retinol eller A-vitamin. 1 mikrogram retionl = 12 mikrogram betakaroten.

Find flere opskrifter på hummus

Tre slags hummus i kalorielet udgave HER og Græskarhummus HER

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *