Den her græskarhummus – lavet på hokkaidogræskar og kogte kikærter er virkelig god og nem. Man kan godt bruge kikærter fra dåse, så slipper du for hele lægge-i-blød-og-kog-i-40-minutter-rumlen. Selv foretrækker jeg nu, at lave de kikærter fra bunden. Så meget tid kræver det ikke, men der er selvfølgelig tidsfaktoren, med at få dem lagt i blød og få dem kogt.

Det jeg selv gør, ‘at få det gjort’ – mens jeg laver andre ting i køkkenet. Hvis jeg har tid/gider, laver jeg fx hummus når kikærterne er kogt. Hvis ikke – og det er nok hovedreglen, så ryger de kogte kikærter i en pose/beholder, der kan ligge i køleskabet et par dage, før jeg er klar til hummus og andre ‘kikærteretter’.

Ingredienser:img_0538

  • 200 g kogte kikærter
  • 300 g kogt hokkaidogræskar
  • 2 spsk. jomfruolivenolie
  • 2 -3 fed hvidløg
  • 1 lille finthakkede chili – hvor kernerne er fjernet
  • 1 – 2 tsk. stødt spdiskommen (den fra Irma er sindsyg velsmagende)

Det hele ryger i food-processoren til det er en homogen masse – hvor nemt er det lige

Pynt evt. med grofthakkede persille og forårsløg eller rødløg. Du kan også bruge et par spsk. thain i stedet for ren olivenolie. Det bringer smagen ‘endnu tættere på Mellemøsten’.

Energi per 100 g: 120 kcal, 4 g protein, 11 g kulhydrat, 6 g fedt

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *