Luksusforret – næsten uden kalorier, men med masser af smag
Stenbidredrogn – dyrt, dejligt, sundt og slankende. Perfekt til weekenden og til gæstemad. Og, slå til, sæsonen er kort.
På foto ser du et halvt stykke rugbrød – ristet, med et par skefulde stenbiderrogn, lidt dressing og lidt sprødt grønt.
Opskrift 2 personer;
- 1 rundom rugbrød
- 4 spsk. stenbiderrogn (ca. 100 gram)
- Agurk, skrællede med kartoffelskrælleren, lidt forårsløg og frisk dild
- 1 spsk. cremefraise, skyr eller soya yoghurt, mikset med lidt citronsaft og salt. Jeg brugte soya yoghurt
fremgangsmåde (død-nemt)
- Rist rugbrødet
- Skræl agurker med kartoffelskrællerne, snit 1 forårsløg – lægges i isvand i ca. 10 min. (gør det ubeskriveligt sprødt)
- Skær rugbrøddet over – diagonalt
- Top godt med stenbiderrogn
- Pynt med det grønne
- Dryp dressing over
Per portion: Kcal. 118, protein 8 g, 14 kulhydrat g, 3 fedt
Isvand: en skål med iskold vand og 3 isterninger. Min. 10 min., men kan sagtens ligge der i 20 – 30 min. Alletiders trick. Kan anvendes med de fleste grøntsager, som er snittet og skåret fint