Stenbidredrogn – dyrt, dejligt, sundt og slankende. Perfekt til weekenden og til gæstemad. Og, slå til, sæsonen er kort.

På foto ser du et halvt stykke rugbrød – ristet, med et par skefulde stenbiderrogn, lidt dressing og lidt sprødt grønt.

Opskrift 2 personer;

  • 1 rundom rugbrød
  • 4 spsk. stenbiderrogn (ca. 100 gram)
  • Agurk, skrællede med kartoffelskrælleren, lidt forårsløg og frisk dild
  • 1 spsk. cremefraise, skyr eller soya yoghurt, mikset med lidt citronsaft og salt. Jeg brugte soya yoghurt

fremgangsmåde (død-nemt)

  • Rist rugbrødet
  • Skræl agurker med kartoffelskrællerne, snit 1 forårsløg – lægges i isvand i ca. 10 min. (gør det ubeskriveligt sprødt)
  • Skær rugbrøddet over – diagonalt
  • Top godt med stenbiderrogn
  • Pynt med det grønne
  • Dryp dressing over

Per portion: Kcal. 118, protein 8 g, 14 kulhydrat g, 3 fedt

 

Isvand: en skål med iskold vand og 3 isterninger. Min. 10 min., men kan sagtens ligge der i 20 – 30 min. Alletiders trick. Kan anvendes med de fleste grøntsager, som er snittet og skåret fint

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *