Ok pizza og pizza – der er ingen dejbud, heller ikke den klassiske blomkålsmodel, men, den har den gode pizza ‘snakshed’ og smag. Og, fra du starter, til der er rygende varm pizza og en let salat på bordet, går 20 – 25 minutter.

2 personer

  • 300 g kylling, hakket, 3-6%
  • 1 medium æg
  • 2 fed hvidløg
  • 140 g tomatpure, koncentreret (2 af de små dåser fra Netto)
  • 1 tsk olivenolie – til pandestegning
  • 50 g løg – snittet i skiver
  • 25 g parmesan – revet på den ‘fine side’
  • 1 spsk paprika
  • ½ spsk. tørrede oregano
  • Salt og peber

sådan gør du

Tænd ovnen som det første – på 200 grader

Kom hakket kylling i en skål.

Tilføj hakkede hvidløg, paprika og de andre krydderirer

Tilføj 1 æg – og bland massen godt.

Et par oliepift på panden – på med massen. Fordel det godt. Evt. med en spatel

Skru evt. ned for blusset – og lad det stege i ca. 4 min.

Mens panden stadig er på blusset, pensles med koncentreret tomatpure. Put lidt hakkede/skivede løg henover – og friskrevet parmasan. Ind i ovnen med panden i ca. 10 min. (Hvis din pande ikke kan gå i ovnen – ‘løft’ pizzaen over på et stykke bagepapir, og bag i 10 minutter).

Energi per person: 389 kcal, 42 g protein, 14,2 g kulhydrat, 17,4 g fedt

Sammen med en let salat, af fx spinatblade, salatløg, rød peberfrugt, sukkerærter, friske krydderureter, fx persille og/eller brøndkarse – samt olie/eddikedressing – holder du dig på 500 kalorier, som er lige i skabet for en kvinde på slankekur.

Skal du lave den til 4 personer, breder du den fordoblede masse ud på et bagepapir, bager i 10 min. i en forvarmet ovn, tager ud – på med fyldet, og bag videre i yderligere 10 minutter.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *