Tun som på Café Sommersko

Det er weekend – alle tiders lejlighed til at gøre lidt mere ud af maden.
Denne ret er nu ikke særlig besværlig eller tidskrævende, men med gode friske råvarer – så smager den guddommeligt. En Tunsalat med frisk tun. Direkte hacket fra Cafe Sommerskos menukort.
Som alle fisk og skaldyr – skal det hele tunstykke kun steges 40 sekunder på ‘hver side’. Det skal lige have en stegeskorpe – og så skal det ellers være ildrødt i midten. Det nederste stykke af tunfiletten er mest passende, da det giver fine ‘hele’ stykker – med stegeskorpe hele vejen rundt.
2 personer
240 g tun
1 lille avocado
160 g edamamebønner
2 medium æg
100 g Romainesalat
100 g rødløg
1 spsk ekstra jomfruolivenolie,
2 spsk æbleeddike
30 g brøndkarse
Tag tunen ud af køleskabet som det første. Det hæver temperaturen. Tager du den direkte fra køleskabet og ned på panden, så vil den være iskold i midten. 3 x 40 sekunder er ikke tid nok til at varme den helt ind til kernen.
Klargør alle grøntsagerne:
Vask salaten og dup tør
Vask brøndkarsen og dup tør
Hæld kogende vand over de bælgede edamamebønner – giv dem 5 min. og dræn vandet fra
Skær løget i fine tynde skiver.
Pisk olivenolie og æbleeddikke sammen – tilføj salt
Kog de to æg – mildt hårdkogte, ca. 8 minutter
Klargør tallerkner til servering
Riv romainesalatbladende i store stykker – og placer på tallerknerne
Top med alle grøntsagerne plus brøndkarsen
Fordel dressingen hen over salaten
Skær hver æg i 4 både – og anret hen over salaten
Nu steger du dit tunstykke – spray panden med lidt olie
Steg tunstykket på alle tre sider – ca. 30 – 40 sekunder på hver side
Tag tunstykket af panden – og skær 8 skiver i ‘ens tykkelse’ med en skarp kniv
Arranger på salaten – og kværn peber ud over tallerken
Energi per portion: 520 kcal, 51 g protein, 18 g kulhydrat, 25 g fedt
520 kcal passer godt til en kvinde på slankekur. Til vægtvedligeholdelseskandidaterne eller mænd – server gerne et stykke lunt brød til