Iskold jordbærsuppe med en kugle is – forfriskende og skøn. Portionen indeholder 173 kcal., så det er lige før man kan nyde den hver-evig-eneste-dag. Tillige er den både hurtig og enkel at tilberede.  Og gør sig også godt som en fin gæstedessert. What’s not to like?

Til 2 personer

  • 400 g rensede jordbær
  • 1 spsk. koncentrerede hyldeblomstsaft
  • 1 spsk. blåbærsirup
  • ½ spsk. citronsaft
  • Hakkede mynteblade til smag og pynt.
  • 2 kugler vaniljeis – fx Isis’ vaniljeis, som indeholder den halve mængde kalorier i forhold til størsteparten af mærker i frysemontreene.

Hele herlighedens blendes. Stilles på køl – gerne en ½ time, så den er iskold ved servering.

Servering: Hæld 2 dl/200 g jordbærsuppe i en dyb tallerken. Tilsæt en kugle is (ca. 50 g). Pynt med hakkede mynteblade.

Per portion: 173 kcal., 3 g protein, 33 g kulhydrat og 3 g fedt.

 

Gæstetips: 

  • Jordbærsuppen kan med fordel laves timer i forvejen
  • Sæt dine tallerkener/serveringsskåle på køl/frys – ca. 30 min i forvejen.
  • Laver du til mere end 6 personer, kan du fryse noget af jordbærsuppen i isterningebakker, og tilføje en – til to til hver tallerken. Så – den serveres iskold
  • Dine gæster behøver jo ikke ‘at blive spist af med en Isis kugle’. Måske de skal have et andet mærke- og du får ‘Isis kuglen’.

PS – Isis har skiftet navn for ganske nyligt. Fra Isis til Easis. Læs baggrund her

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *