Når temperaturen stiger – stiger salget af kærnemælk eller færdiglavet koldskål tilsvarende. Fordelen ved hjemmelavet koldskål er, at du kan piske den lækker og skummende, pimpe den med vanilie – og spare sukkeret. Undlader du kammerkagerne – så har du fat i et regulært mellemmåltid eller let dessert.

Til 2 personer:

  • 30 g æggeblomme
  • 1½ spsk. Sukrin +
  • 1 dl æggehvider
  • 2 dl kærnemælk
  • 4½ spsk. skyr – med top
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1½ tsk. vaniliepulver – eller vaniliekorn fra 2 stænger
  • 120 g friske jordbær – eller mere.

Pisk æggeblomme og Sukrin i en skål
Pist æggehviderne stive i en anden skål (undskyld, ja ekstra opvask)
Tilføj kærnemælk, skyr, citronsaft og vaniliepulver æggeblanding og pisk det sammen.
Fold æggehviderne i massen – og du har nu den lækreste koldskål
Hæld op i en tallerken, tilsæt skivede jordbær.

Energi per person: 158 kcal, 14 g protein, 12 g kulhydrat og 4 g fedt

Vælger du kammerjunkerne i stedet for jordbærrene – og er du ligesom mig, der insisterer på at få helst en, men i fornuftens navn vælger en halv kammerjunk med hver skefuld, ender det med 10 kammerjunkere på en god dag. Så kommer regnskabet til at se sådan ud:

Energi per person: 303 kcal, 17 g protein, 35 g kulhydrat og 11 g fedt

Proteinindholdet stiger med 3 g – det er fint. Men en tredobling af både kulhydrater og fedt svinger koldskålen fra mellemmåltidsstatus med raketfart til dessertstatus.

På COOPs Mad-O-Meter kan du læse mere om koldskål – og andre emner, præsenteret sjovt og tilgængeligt.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *