Kylling, kalkun, fjerkræ og fisk gør sig bare godt i slankekøkkenet, da fedtindholdet næsten ikke er værd at skrive hjem om – og proteinindholdet er helt i top. Det er den ‘magiske kombination’,  da det mætter for få kalorier.

Kyllingfrikadellerne her har godt med smag – og steger du dem i ovnen sparer du [lidt] ekstra på kalorierne. Det koster lidt mere tid, som kan bruges til, at tilberede tilbehøret og måske endda også rydde køkkenbordet. Tænd først ovnen på 200 grader – og så til dunserne:

  • 400 g hakket kyllingkød
  • 1 lillle finthakkede løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 æg
  • 1 dl hakkede tomater (fra dåse)
  • 1 spsk. havregryn
  • 1 lille håndfuld hakkede basilikumblade
  • 5 soltørrede tomater – skåret fint ud
  • salt & peber
Kyllingfrikadeller efter 25 min. ved 200 grader

Efter 25 i minutter i ovnen tager de sig sådan ud.

Bland alle ingredienserne sammen.

At lade farsen hvile 15 min. giver et minimalt bedre resultat, men du kan sagtens gå direkte til ‘formgivningen’ af frikadellerne. 12 – 14 stykker.

Server dem sammen med en salat og en anden grøn ret. Går du uden om flødekartoflerne – og holder du dig til én portion, så lander du på mellem 400 – 500 kcal. Som er helt perfekt for en kvindelig slankekandidat.

Energi per frikadelle: 52 kalorier, 7 g protein, 1 g kulhydrat 2,2 g fedt

5 kyllingfrikadeller med græskarmos med persille og oliven, samt en frisk grøn salat

5 kyllingfrikadeller med græskarmos med persille og oliven, samt en frisk grøn salat

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *