Slank i en fart – i hverdagen; kyllingfrikadeller
Kylling, kalkun, fjerkræ og fisk gør sig bare godt i slankekøkkenet, da fedtindholdet næsten ikke er værd at skrive hjem om – og proteinindholdet er helt i top. Det er den ‘magiske kombination’, da det mætter for få kalorier.
Kyllingfrikadellerne her har godt med smag – og steger du dem i ovnen sparer du [lidt] ekstra på kalorierne. Det koster lidt mere tid, som kan bruges til, at tilberede tilbehøret og måske endda også rydde køkkenbordet. Tænd først ovnen på 200 grader – og så til dunserne:
- 400 g hakket kyllingkød
- 1 lillle finthakkede løg
- 1 fed hvidløg
- 1 æg
- 1 dl hakkede tomater (fra dåse)
- 1 spsk. havregryn
- 1 lille håndfuld hakkede basilikumblade
- 5 soltørrede tomater – skåret fint ud
- salt & peber
Bland alle ingredienserne sammen.
At lade farsen hvile 15 min. giver et minimalt bedre resultat, men du kan sagtens gå direkte til ‘formgivningen’ af frikadellerne. 12 – 14 stykker.
Server dem sammen med en salat og en anden grøn ret. Går du uden om flødekartoflerne – og holder du dig til én portion, så lander du på mellem 400 – 500 kcal. Som er helt perfekt for en kvindelig slankekandidat.
Energi per frikadelle: 52 kalorier, 7 g protein, 1 g kulhydrat 2,2 g fedt