Knas til din skyr – til slankekandidaterne

Det her knas tager kegler. Fordi det er sprødt, smager godt og fjerner mavefedtet
Opskrift til en portion knas, der rækker til ca. 12 portioner Skyr med bær og knas:
- 200 g hasselnødder
- 220 g hørfrø
- 1/2 bøtte (15 g) lakridspulver, den fra Urtekram
- 2 spsk. Steviasød eller Sukrin
Sådan gør du:
- Hak hasselnødderne – evt. i en minihakker.
- Varm en stor pande op, og tørrist hørfrø og hasselnødderne i ca. 3 -4 minutter. Rør undervejs. Tilsæt Steviasød/Sukrin og lakridspulver. Lad det smelte. Rør ‘forsigtigt’ i blandingen i et minut eller to.
- Læg det på et stykke bagepapir og køl af.
- Opbevares i lufttæt beholder.
Energi per 100 gram: 268 kcal, 6,7 g protein, 12 g kulhydrat, 22. fedt
Energi per portion; 35 gram: 94 kcal, 2,3 g protein, 4 g kulhydrat, 7,8 g fedt.
Serveringsforslag:
2 dl skyr med knas og 60 g blåbær. 250 kcal
Det smarte ved knasen her, at at hørfrøene bidrager med knas og fylde, men meget lidt til kalorieregnskabet. Med mindre du v-i-r-k-e-l-i-g tygger alle mundfulde med overordentligt tysk grundighed, så vil de fleste hørfrø stryge ufordøjet igennem fordøjelsessystemet. Ja, så går man glip af de gode fedtsyrer og andre sunde stoffer som findes i hørfrøet, men lige her er vinklen ‘smart slankemad’.