Kantareltærte

Skovene og butikkerne bugner lige nu af luksus-lækre kantareller. De fleste er høstet vildt i skovene i Littauren og Polen – dejligt.
Jeg er fan af tærter, de smager skønt, passer sig selv i ovnen. En klassisk tærtebund er på mel og smør – denne her, er på blomkål plus lidt fiks-fakserirer for at gøre den god og sprød. Det gør den top-velegnet til Slankekandidaterne. Men, booster også måltidets grøntsagsindhold.
Så flot er bunden efter 30 minutter i ovnen
Mens bunden er i ovnen kan du lave fyld til tærten. På foto og i opskriften indgår der også tyttebær. De kan erstattes af blåbær (både fra frost og friske) – eller helt udelades. Fyld da lidt ekstra kantareller på.
Opskriften passer til et helt klassisk tærtefad – og som tilbehør til 4 personer.
Opskriften – lige her: Kantareltærte (nyt vindue – pdf)
Den går godt til fjerkræ og kød plus en råkost – som det jo også er god sæson for.
Kalorier per person:
255 kcal, 20g protein, 8 g kulhydrat, 14g fedt – og
9 g kostfibre.