Mormor-kyling med sommergrønt
Vidunderlige klassisk mormor-kylling med sommergrønt. Den hitter for sin velsmag – ikke for sin hurtighed.
Der er både smør og piskefløde i – og alligevel holder den sig smukt på 500 kalorier.
2 personer
Ingredienser
- 200 g kyllingebryst, kogt
- 170 g klargjorte asparges, grønne
- 140 g klargjorte asparges, hvide
- 180 g gulerod
- 1 spsk smør, saltet
- 1 spsk hvedemel
- 2 dl kyllingfond
- 4 spsk piskefløde, fløde 38%
- 6 mellem kartoffel, nye
- 1 dl brøndkarse
Fremgangsmåde
Damp kyllingebrysterne – eller kog en hel kylling i letsaltet vand
Kog kartoflerne i en gryde med letsaltet vand (ca. 15 minutter)
Grøntsagernes klargøres:
- skræl gulerødderne og skær dem ud i kvarte – dernæst lidt på skrå, så de får den sammen størrelse som aspargesne
- rens de grønne asparges – og knæk enderne af. Skær i stykker af ca. 3 – 4 cm
- skræl de hvide asparges. Skær i stykker af ca. 3 – 4 cm
Smid en spsk. smør på panden og herefter grøntsagerne. Hæld lidt kyllingefond over – og lad dem dampe møre. Men, så der stadig er bid i.
Sauce: Tag grøntsagerne op ad panden, med en hulske. Jævn saucen med lidt hvedemel eller maizina. Tilføj fløden. Smag til med salt og peber. Tilføj forsigtig grøntsagerne i saucen
Servering: Læg kyllingebrystet på tallerkenen. Tilføj to mellem eller tre små nye kartofler (90g per portion). Tilføj saucen og pynt med brøndkarse. Eller dild.
For vægtvedelighold, Dobbelt op med de nye kartofler
Per person: 500 kcal, 29 g protein, 43 g kulhydrat, 22 g fedt