Grassat i græskar

Hokkaido græskar – superanvendelig grøntsag med smag, god tekstur, flot farve og smag . Sæsonen er kort, helt officielt fra september til og med oktober, så der er lige et par uger mere til at give den gas med græskar i det meste.
Græskarhummus – den bedste, opskrift tryk HER
Energi per 100 g: 120 kcal, 4 g protein, 11 g kulhydrat, 6 g fedt
ps – 100 gram svarer til 2 portioner
I renset vægt, dvs. Uden skræl og med det indre trevlede kød og græskarkerner taget fra vejer en hokkaido mellem 800 – 1100 g – også selv man synes den ser noget bette ud.
Græskarmuffin – sødmen og strukturen er topvelegnet til brød og kager, opskrift tryk HER
Energi per muffin: 166 kcal, 9 g protein, 10 g kulhydrat, 8 g fedt
Hokkaidogræskaret egner sig også godt som tilbehør, fx skåret ud i både og bagt i ovnen.
Bruger du økologisk hokkaido, kan du ‘slippe med’ at vaske skrællen, halvere græskaren og skære det inderste trevlede kød + kerner fra.
Skær i både og giv den et pift olie og godt med lækkert salt – evt. Urtesalt. Bages i ovnen i ca. 30 min. Ved 200 grader.
På foto ser du en omgang græskar til to personer, en pousin og halve blommer. Det hele røg i ovnen samtidig. Blommerne fik også et pift olie og lidt balsamico – og røg videre over i en salat (sammen med snittet rødkål, grofthakkede persille, olie/eddikedressing og valnødder)
Ernæringsmæssigt minder hokkaido græskarret om guleroden, samme flotte farve, og dermed samme indhold af betakaroten, som omdannes til A-vitamin – et af de vitaminer vi har brug for via kosten. Mængden af kulhydrater er lidt mindre, derfor er der lidt færre kalorier i hokkaido græskarret end guleroden.
Energi i 100 g hokkaido græskar: 19 kcal, 0,6 g protein, 4,8 g kulhydrat, 0,1 g fedt.