Hokkaido græskar – superanvendelig grøntsag med smag, god tekstur, flot farve og smag . Sæsonen er kort, helt officielt fra september til og med oktober, så der er lige et par uger mere til at give den gas med græskar i det meste.

Græskarhummus – den bedste, opskrift tryk HER

img_0538

Energi per 100 g: 120 kcal, 4 g protein, 11 g kulhydrat, 6 g fedt

ps – 100 gram svarer til 2 portioner

 

I renset vægt, dvs. Uden skræl og med det indre trevlede kød og græskarkerner taget fra vejer en hokkaido mellem 800 – 1100 g – også selv man synes den ser noget bette ud.

Græskarmuffin – sødmen og strukturen er topvelegnet til brød og kager, opskrift tryk HER

pumpkin-cupcakes-with-cream-cheese-frosting-3

Energi per muffin: 166 kcal, 9 g protein, 10 g kulhydrat, 8 g fedt

 

 

 

 

 

 

Hokkaidogræskaret egner sig også godt som tilbehør, fx skåret ud i både og bagt i ovnen.

img_0529 img_0531

Bruger du økologisk hokkaido, kan du ‘slippe med’ at vaske skrællen, halvere græskaren og skære det inderste trevlede kød + kerner fra.

Skær i både og giv den et pift olie og godt med lækkert salt – evt. Urtesalt. Bages i ovnen i ca. 30 min. Ved 200 grader.

På foto ser du en omgang græskar til to personer, en pousin og halve blommer. Det hele røg i ovnen samtidig. Blommerne fik også et pift olie og lidt balsamico – og røg videre over i en salat (sammen med snittet rødkål, grofthakkede persille, olie/eddikedressing og valnødder)

Ernæringsmæssigt minder hokkaido græskarret om guleroden, samme flotte farve, og dermed samme indhold af betakaroten, som omdannes til A-vitamin – et af de vitaminer vi har brug for via kosten. Mængden af kulhydrater er lidt mindre, derfor er der lidt færre kalorier i hokkaido græskarret end guleroden.

Energi i 100 g hokkaido græskar: 19 kcal, 0,6 g protein, 4,8 g kulhydrat, 0,1 g fedt.

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *