Elverbrød – et sand mirakelbrød. Det indeholder forsvindende lidt stivelse og er pakket med kostfibre. Dette betyder, at kalorieindholdet er væsentlig lavere i forhold til almindeligt godt brød, at det stort set ikke påvirker blodsukkeret, samt at det holder maven i orden – kort sagt, super velegnet til slankekandidaterne. Men, også top-velegnet til dem med mavefedt, diabetes og kvinder med PCO.elverbroed

Tager man et kik på ingredienslisten, er det svært at forestille sig, at det overhovedet kan blive til et brød. Ingredienser: Psyllium frøskaller (HUSK), sojaprotein, hvedeklid og hvedekim, æggehvidepulver, bagepulver, yoghurtpulver og salt. Sand for dyden ligner det ‘en skrivebordsløsning’ – udviklet af en første-års-diætist-studerende.

Elverbrød – er en brødblanding, der kan også købes i Hartvig-Engell’s webbutik En brødblanding giver 4 brød og koster 55 kr.

Opskrift – et brød (360 gram færdigbagt)img_0566

 • 120 g brødblanding
 • 260 g vand
 • 1 spsk. olie

Sådan gør du: følg anvisningen på pakken. Men, jeg kan afsløre, at det tager 3 minutter at blande og forme, dernæst direkte ind i en kold ovn i 50 minutter. Og, så til afkøling i to timer.

Det kan spises som helt almindeligt brød, dvs. med ost til morgenmad, til frokost, brød til suppe, salater og varme retter.

Tip: giv det ½ dl mere vand end hvad vejledningen foreskriver. Og, pak det ind i et viskestykke, når det er færdigbagt, og lad det ligge i 1 -2 timer før du skærer det ud.

Næringsberegning

elverbroed-naeringsberegningKalorierne. Elverbrødet indeholder 65 pct. færre kalorier end både fuldkornsbrød og hvidt brød – ganske væsentligt!
Proteinindholdet er en anelse højere – så meget betyder det ikke.
Kulhydraterne – her bliver det vildt. 1 gram – modsat de 12 gram. For en enkelt skive på kun 30 gram. Det er væsentligt – og det er især kulhydratindholdet, eller mangle på sammen i kombination med det høje kostfiberindhold der gør brødet absolut anderledes. Blodsukkeret holder sig helt i ro, hvilket er afgørende i forhold til fedtforbrænding til både slankekandidater, PCO-kvinder og alle med [lidt] for meget fedt på maven samt diabetikerne.

Anbefalet dagligt indtag: Slankekandidaterne kan sagtens spise 100 gram på en dag. PCO-kvinder, diabetikere og dem med for meget mavefedt kan gladeligt spise op til 75 gram på en dag.

Brødportionen kan peppes op med diverse, for eksempel: Henholdsvis: 30 hakkede valnødder, 30 g hakkede mandler, 6 grofthakkede tomater plus 1 tsk. tørrede estragon, 1 spsk. chiafrø eller kerner, fx sesamfrø og hørfrø. For variationens skyld.

img_0569

 1. Jytte Høj Hammer

  Jeg savner en varedeklaration. Hvad er hvad i dette produkt. Det er vigtigt for bl.e. glutenallergikere at viden, før de går ombord i produktet. For det ser jo indbydende ud, men hvis man bliver syg af det, er det knapt så godt!

 2. Lyder bestemt som et mirakelbrød, til os med lidt fedt om maven. Har du nogen ide om gluten indholdet- kan se det indeholder hvedekim og klid ?
  Jeg forsøger at spise mindre gluten, men er ikke allergiker
  Pft Mona

  • Lisbeth Østergaard

   Kære Mona
   Gluten er et protein du finder i rug, hvede og byg – og alle produkter hvori de tre kornsoter indgår. Hvedekim er ‘fedtdelen’ i kornet og hvedklid er fiberdelen. Men, de to ingredienser indeholder begge protein – og dermed også gluten.

  • Lisbeth Østergaard

   Kære Annette
   Øverst i artiklen står der hvordan ‘du får fat i Elverbrødsblandingen – og med et aktiv link:
   *Elverbrød – er en brødblanding, der kan også købes i Hartvig-Engell’s web-butik . Eller i forløb hos mig i Sund Nu. En brødblanding giver 4 brød og koster 55 kr.
   🙂

 3. Kære Anette,

  Det lyder som noget jeg skal prøve. Jeg vil også gerne vide om din blanding er økologisk eller fås i en økologisk udgave…?

  Hilsen Jannie

  • Lisbeth Østergaard

   Kære Jannie
   Tjek indlægget øverst oppe; Der er et hyperlink til den webshop, hvor du kan købe Elverbrødsblandingen.
   Den er ikke økologisk

   God fornøjelse med Elverbrødet – og følg endelig mine anvisninger til at få brødet ‘lidt bedre’
   Bedste hilsener
   Lisbeth

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *