Squash-spaghetti – en lille revolution

Under et effektiv vægttabsforløb er det strategisk og klogt at styre uden om ‘de hårde hvidevarer’, så som hvidt sukker, hvidt brød, hvide ris og hvid pasta. Af flere grunde:
- De er pakkede med store mængder kulhydrater, som nedbrydes på ingen tid og derefter suser direkte ud i blodbanen.
- I samme sekund dit blodsukker stiger – udskilles en mængde insulin fra bugspytkirtlen. Og alt imens du har insulin i blodbanen fedtforbrænder du IKKE. Det sker først når alt ‘sukkeret’ er gelejdet ind i cellerne, hvilket tager mellem 2 – 4 timer, afhængig af mængde og hvor veltrænet du er.
- Der er mange kalorier i selv en lille mængde, derfor kan det næsten ikke lade sig gøre, at få et fornuftig måltid uden at sprænge kalorierammen.
Med andre ord – de her produkter svært forenlige med et vægttab.
Det er her squashspaghetti kommer ind i billedet. Den skal selvfølgelig ledsages af en god spaghettisauce, lavet på fjerkræ, fisk eller magert kød. Pimpes godt med ‘italien-style’ krydderier, så som timian, rosmarin eller basilikum. Men, så begynder det også at smage og ligne noget – og du får en mættende portion uden at sprænge kalorierammen. Samt 100 g ekstra grønt i dit måltid.
På billedet nederst til højre er vist:
- 100 g squashspaghetti: 16 kalorier, 1,2 g protein, 1,8 g kulhydrat 0,2 g fedt
- 100 g kogt fuldkornspaghetti (40 g i tørvægt): 133 kalorier, 4,8 g protein, 27 g kulhydrat og 0,8 g fedt.
Tilberedning:
Kør squashen igennem en ‘Spiralizer’. Eller brug et mandolinjern. Du kan også bruge en kartoffelskræller til at lave fine tynde ‘skræller’.
Hæld kogende vand over – og lad virke i 1 -2 minutter. Hæld over en trådsi, og squashspaghettien er klar.
En Spiralizer kan købes flere steder på nettet til omkring 300 kr. Den kan også anvendes til gulerødder og rødbeder, som ser så festlig ud, at det kan lokke ‘grøntsagsfornægtende børn til.