Antiinflammatorisk kost- morgenmad

Boost din sundhed, dit immunforsvar, dit velvære, din hud – og ja, forebyg alle de kedelige livsstilssygdomme lige fra type 2 diabetes, hjertekarsygdomme, åreforkalkning, sklerose, visse kræftformer, psoriasis, eksem etc. med anti-inflammatorisk kost.
Et rigtig godt sted at starte er ved morgenmaden. Undersøgelser af Danskernes Kostvaner viser, at en stor del af danskerne er pænt flinke til at spise grøntsager i aftensmaden. Men, hvor det kniber ved både frokosten og især morgenmaden. Så – start her, med en skøn greenie grød – og få min. 300 gram grønt og frugt indenbords før kl. 7.00.
Her kommer et morgenmadsforslag som er antiinflammatorisk – og giver dig et ordentligt skud grønt lige fra morgenstunden:
Greeniegrød med müslie
Ingredienser
80 g squash
80 g banan
80 g broccoli, dybfrost
80 g spinat, hakket, frost
1 tsk vaniljepulver, øko, Urtekram
1 tsk citronskal
1 lille kop (15 cl) urtete
15 g/1 spsk. græskarkerneproteinpulver, Find tre eksempler her: 1, 2, 3
Det hele blendes. Med væskemængden kan du justerer for hvor fast/flydende du vil have det.
Topping
60 g friske blåbær eller 1 spsk. gojibær
1 dl AXA Apple & coconut proteinmüsli
Energi per portion: 302 kcal, 19 g protein, 48 g kulhydrater, 5,7 g fedt. 13,3 g kostfibre.
380 gram grøntsager og frugter – hvis greenie grøden toppes med bær.
Skal der flere kalorier til, fx alle der træner, skru op for mængderne, eller udskift urteteen med mandelmælk. Mandelmælk som du selv laver eller en god købe en. Og yoghurt naturel er også god
Inflammation hænger nøje sammen med tyktarmens økologi, det vil sige, mængde, art og sammensætning af bakterier. Det kan du læse meget mere om i indlægget: Dine 50.000.000.000 tarambakterier og Sundhed. Tryk HER