Det kan jo ske, at man får lyst til en burger. Sådan en saftig sag med grillsmag, sprød salat, friske tomater, kradse løg – plus fritter naturligvis og ad libitum med mayo og ketchup til at dyppe den ene (pommes)frit i efter den anden.

Her kommer tre burgermenuer – som alle smager fantastisk – men med vidt forskellig kalorieindhold.

The really good one

DSC_0119DSC_0124Grillstegt bøf, med rucola og brøndkarse, samt skivede tomater, rødløg – og to grillede portobellosvampe som  burgerbolle. Hertil sprøde persillerodfritter med avokadodip.

510 kalorier, 36g protein, 38g kulhydrat og 20g fedt. Og oven i købet: 600 g grøntsager. Hvilket er helt vildt og eksemplarisk. Kaloriemæssigt er den helt perfekt til en kvinde på slankekur.

Opskriften finder du her

Her kommer en næsten identisk burgermenu. Nu med en rigtig bolle. Det er Aktiv Protein Sandwichbrød. Det er en særlig serie fra Kohberg, hvor proteinindhodlet er højere end hvad der normalt gælder for boller/sandwich og rugbrød. Og, hvor kulhydratindholdet tilsvarende ligger lavere end normalt. Det vil sige, godt med proteiner i denne menu.

 

The bad One (den er ikke bad, men remsen klingede så godt)/Den sunde model med lidt ekstra kalorier og proteiner. Godt til manden på slankekur – eller kvinden der vil holde vægten.

DSC_0115

Grillstegt bøf, med rucola og brøndkarse, samt skivede tomater og rødløg. Burgerbollen er ‘Aktiv Protein Sandwichbrød’ Hertil sprøde persillerodfritter med avokadodip.

626 kalorier, 44g protein, 50g kulhydrat og 23g fedt.

Her får du 460g grøntsager. Rigtig godt for et måltid

Opskrift – tryk her

 

And the Ugly One

DSC_0121DSC_0123

Den klassiske hjemmelavede burgermenu. Med en ‘rigtig burgerbolle’ – hvid som sne, med olie i dejen og sesamfrø på toppen. Hertil samme saftige grillede bøf af 120 g oksekød. 3 spsk. ketchup til burgeren. Godt med sprøde grøntsager – og ovnbagte kartoffel-fritter. Stadig med 50 g avokadodip til kartoflerne.

767 kalorier, 40g protein, 88g kulhydrat og 26g fedt. Den samlede mængde grønt er på nu nede på 260 gram.

Dem som ikke kan spise en burgermenu uden Coca-Cola – de kan lægge 149 kalorier oven i. 915 kcal. i alt. Så, er vi ude i ‘Ugly ‘med Nasty på’. Opskriften finder du her

Volumenmæssigt er der ikke forskel på de tre menuer. Den med Portobello-bollerne overrasker altid – for den er god. Smager som den skal. De tre modeller kan også anvendes som inspiration til en ‘differentieret familiemiddag’. Med både en mor og en far (den ene – eller begge på kur) – og et par ‘håndboldbørn’. Alle har forskellige kaloriebehov – og alle kan få hvad de har behov for.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *