Umanerlig velsmagende Brownie/Chokoladekage – med blandt andet sorte bønner. ‘Sorte Bønner‘ kan man det? Oh – yes, ganske anvendt ingrediens inden for ‘sunde kager’. Og denne befinder sig midt mellem kategorierne; Kagelækker for få kalorier og Sunde ingredienser.

Kagen indeholder hverken mel, sukker eller smør. Strukturen (kulhydraterne) kommer fra de sorte bønner, luftigheden kommer fra æg + 1 tsk. bagepulver – og lækkerhedsfaktoren kommer fra kakaopulver, hele chokoladestykker, mokka og grofthakkede mandler.

1 kage – 16 stykkerimage

120 g mandler
250 g bønner, kogte eller fra dåse
45 g kokosolie
3 æg
½ dl stærk afkølet kaffe
150 g Sukrin Gold
60 g kakaopulver
2 tsk. bageuplver
1 nip salt
100 g  chokolade, 85% cacao [fx Bjørnsted fra Netto] 

Så nemt er det:

Start med at riste 50 g mandler på panden – i et par minutter. Blend de resterende 70 g mandler til fint mandelmel (fx i en minihakker) og kom det i en skål.

Blend derefter bønner med kokosolie, vaniljepulver og salt til en fin pure. Kom pureen op i en skål og pisk det med æg og kaffe. Si kakao og bagepulver i og tilsæt også Sukrin Gold og mandelmel og pisk det godt sammen. Hak de ristede mandler og chokoladen groft og vend det i dejen, fx med dejskraber.

Hæld dejen i en form (ca 22 x 22 cm/springform med diameter på 24 cm), beklædt med bagepapir og bag kagen i cirka 25 minutter ved 175 grader varmluft. Lad kagen køle af på køkkenbordet og stil den derefter på køl for at blive helt kold.

Servering: Jeg gav den en skud sigtede kakaopulver og et hindbær. Den er også fin, serveret ‘hel’, på et fint fad, pyntet med sigtede kakao og friske blandede bær.

Energi per stykke – lige knap 60 gram; 150 kalorier, 5 g protein, 13 g kulhydrat og 12 g fedtsukrin-gold-alternativ-til-brunt-sukker

Sukrin Gold: Ikke alle er fan af ‘kunstsukker’ – og personlig er jeg lettere ambivalent.

  • I vejledning af mine (vægttabs)klienter vil jeg gerne tilbyde Gode Løsninger, hvilket Sukrin Gold vitterlig kan være, hvis man er ‘glad for kager’ – og det er der mange, der er.
  • Selv vil jeg da også gerne spare de ekstra kalorier (40 kcal. per stykke ved at bruge Sukrin Gold). Samtidig med, at jeg har et dogme om ‘så naturligt som muligt’ – og det er Sukrin Gold ikke. Men, smagen er god. Det søder uden en underliggende kedelig bismag.

Sorte bønner – er der langt imellem ‘i provinsen’. Jeg fandt mine i en Spar Købmand, mange helsekostbutikker fører dem – også i online-butikker. Tørrede skal de ligge i blød i min. 8 timer. Og dernæst koges. Den proces kan spares bort ved at anvende dåsebønner.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *