Squash – zucchini – courgette er tre forskellige navne for den skønne og multianvendelige grøntsag. Hvem har for eksempel ikke sat tænderne i en squashkage længe før det blev moderne med grøntsager i smoothies, brød og desserter?

Squash er en mild grøntsag. Dermed er den måske lidt kedelig som ‘stand alone’, men det gør den velegnet sammen med et hav af andre råvarer og som fyldstof – fx den velkendte squashspagetti, hvis der fx skal spares på kalorierne eller bare listes ekstra grønt ind i dagskosten. Som alle grøntsager er den kalorielet – og squash ligger i den helt lette ende med kun 16 kcal per 100 gram.

Lad os kaste os ud i det:

Squash Baba Ganoush

Den er bare hammer-lækker. Gør sig godt som dip, smørrelse, ovenpå et stykke brød, og/eller i en wrap. Den er velegnet til en Keto-diæt og LCHF egnet. Men, også til ‘almindelige’ slankekandidater, da kalorieindholdet er laver end i fx hummus, guacamole og vegetar spreads.

Squashdeller

Disse squashdeller går godt sammen med en fyldig salat, sprøde fritter og noget dip. Fx hummus, en taziki godt pimpet med krydderurter – eller squash baba ganoush. Eller de kan fyldes i fuldkornspitabrød.

Disse to opskrifter er nye i mit univers. Her i juli, august og september popper der en frem i haven eller drivhuset om dagen. Normaleweize står den på squashspagetti, squashtaziki, grillede squash og ratatouille i en uendelighed, men jeg satser på at udvide repertoiret med yderligere et par opskrifter. Fx en kold squashsuppe til de varme sommerdage. Eller squash rösti, eller………………………..

Serveringsforslag; Server en fyldig salat med fx en mager fetaost. Mager fordi du holder kalorierne stangen, men vigtigst, så løfter det måltidets protienindhold.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *