Personligt er jeg lettere ambivalent, når det kommer til sukker. Gennemsnitsdanskeren spiser 90 gram om dagen. Hver dag – året rundt. Det har den menneskelige krop ikke godt af. Men, hvis man nu lige skalerer ned, og størsteparten af tiden lever af mad lavet af rene uforarbejdede råvarer – og nyder en dejlig dessert en gang om ugen – taler vi om helt andre mængder. Så går sukkermængden hen og bliver et nydelsesmiddel. Og, det ugentlige sukkerindtag udgør da mellem 20 og 50 gram.

Et ugentligt sukkerindtag på 50 gram for en kvinde der IKKE er på kur – udgør 1,5 pct. af det ugentlige kalorieindtag. For en kvinde på slankekur (1.200 – 1.500 kcal. per dag) – da udgør et sukkerindtag på 50 gram 2,5 pct. af det ugentlige kalorieindtag. Det er ikke lyden af alarmklokker

Denne lækre dessert indeholder 20 gram sukker per portion. De fleste af kalorierne kommer fra den klassiske franske sabayonne sauce. Som sagtens kan laves timer i forvejen.

Opskrift – til 4 personer

  • 120 g pasteuriserede æggeblommer
  • 80 g rørsukker
  • 200 g tør hvidvin
  • 400 g jordbær
  • 1 spsk mynte, frisk

Fremgangsmåde

  • Pisk de pasteuriserede æggeblommer med rørsukker i en stålskål til det er luftigt.
  • Sæt skålen over vandbad – pisk mens du tilføjer 2 dl hvidvin eller champagne/cava til cremen er tykflydende og skummende
  • Tag skålen af vandbadet – og hæld over i en ny skål. Brug en dejskraber. Har der været ‘godt gang i vandbadet’ kan det være, at der er noget af æggemassen der er stivnet op ad kanterne. Det skal ikke med over i den nye skål
  • Dæk skålen med film – og sæt på køl.

Anretning

  • Rens jordbærrene – og skær i kvarte/halve, afhængig af størrelse
  • Fordel jordbærrene i 4 glas – og hæld evt. sabayonne saucen over – eller server den separat.
  • Pynt med frisk mynte

Energi per portion: 249 kcal, 5,6 protein, 28 kulhydrat, 8,6 fedt

Tip #1 – Bruger du Sukrin Gold, sparer du 78 kcal per person 🙂

Tip #2 – du kan også tilføje lidt vaniliepulver til Sabayonne saucen

Tip #3- jeg vejer 140 gram æggeblomme af, da jeg altid får lavet ‘lidt røræg’ op ad skålens kant. Det går jeg udenom, og så passer mængden alligevel til sidst 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *