Skovene og butikkerne bugner lige nu af luksus-lækre kantareller. De fleste er høstet vildt i skovene i Littauren og Polen – dejligt.

Jeg er fan af tærter, de smager skønt, passer sig selv i ovnen. En klassisk tærtebund er på mel og smør – denne her, er på blomkål plus lidt fiks-fakserirer for at gøre den god og sprød. Det gør den top-velegnet til Slankekandidaterne. Men, booster også måltidets grøntsagsindhold.

Så flot er bunden efter 30 minutter i ovnen

Mens bunden er i ovnen kan du lave fyld til tærten. På foto og i opskriften indgår der også tyttebær. De kan erstattes af blåbær (både fra frost og friske) – eller helt udelades. Fyld da lidt ekstra kantareller på.

Opskriften passer til et helt klassisk tærtefad – og som tilbehør til 4 personer.

Opskriften – lige her:  Kantareltærte (nyt vindue – pdf)

Den går godt til fjerkræ og kød plus en råkost – som det jo også er god sæson for.

Kalorier per person: 

255 kcal, 20g protein, 8 g kulhydrat, 14g fedt – og
9 g kostfibre.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *