Hindbærsnitter i en kaloriebarberet såvel som ernæringsforbedret version. Det er det verdenen har ventet på – vil nogen mene, andre muligvis, at det er at sidestille med blasfemi.

Men her kommer de – og de smager som en hindbærsnitte skal smage.

Opskrift til 10 hindbærsnitter

Først – snitterne (20 ialt)

  • 150 g Hvid Hvedemel (se produktbeskrivelse længere nede i indlægget)
  • 2 æggeblommer
  • 100 g smør
  • 3 spsk. SukrinGold (læs om SukrinGold HER)
  • 2 tsk. vaniliepulver
  • 1 tsk. bagepulver

Hindbærsylt

  • 200 g hindbær – frosne
  • 1 tsk. vaniliepulver
  • 2 tsk. chia frø (læs om chia frø HER)

Glasur

Snitterne

  • Opvarm ovnen til 200 grader
  • Bland alle de tørre ingredienser i en skål
  • Tilføj de 2 æggeblommer
  • Tilføj iskold smør – direkte fra køleskabet
  • Bland det hele – dejen skal kun samle sig – ikke noget med at ælte videre
  • Tag dej-massen, læg den på et stykke bagepapir – og endnu et stykke på toppen.
  • Rul ud
  • Udstik runde former (7 cm i diameter) – med et glas – og løsn dem med en spartel – over på en bageplade beklædt med bagepapir
  • Det kan være du skal rulle og udstikke af et par omgange for at brugt al dejen
  • Lav 20 fine runde stykker i alt (de skal være 4-5 mm høje)
  • Bag i 9 minutter
  • Lad køle af på en bagerist

Hindbærsylt

  • Smid 200 g frosne hindbær i en gryde – det gør ikke noget, at de står i gryden og tør lidt op,  i 15-30 min.
  • Varm forsigtigt op.
  • Tilføj vaniliepulver og chiafrø – men ‘lad dem ligge’ indtil hindbærrene har ‘smidt’ noget vand
  • Når det koger, rør rundt, skru ned og lad det små-simre for lav temperatur i 10 – 15 minutter (tiden betyder noget, i forhold til, at hindbærenes naturlige indhold af pektin virker – med sin gelerende effekt)
  • Tag af blusset – over i en skål og på køl (her udvikler chia frøenes gelerende effekt sig)

Glasur

  • Dryp lidt vand eller pastureiserede æggehvider i melis-massen
  • Rør indtil du har en sej glasurmasse

Saml kagerne

  • Find de 10 pæneste ‘snitter’ og glaser dem med glasur – brug gerne en spatel
  • Drys med løs hånd frysetørrede hindbær over
  • Tilsæt en lille spsk. hindbærsylt på hver kage (ca. 20 g) – fordel massen med spiseskeen eller en spatel
  • Sæt glasur-snitten ovenpå ‘snitten med hindbær sylt’ voila!

Energi per Hindbærsnitte (ca. 50 g/styk): 195 kcal, 3 g protein, 26 g kulhydrat, 10 g fedt

img_0548

Den lidt bedre mel, fravær af sukker i dejen og hindbærsylt, og den lille besparelse i glasuren giver en sundere hindbærsnitte og lidt færre kalorier, end bagerens hindbærsnitter. En standart hindbærsnitte – i tilsvarende mængde giver 215 kalorier – så umiddelbart er det jo ikke fordi ‘besparelsen’ river tæppet væk under en. Men, der er jo også mængdedimensionen. En standart hindbærsnitte vejer 70 gram – og hvem spiser 2/3 og kyler resten i skraldespanden? Så – Sådan en svend på 70 gram kommer da op på 300 kalorier.

Hvid Hvedemel

Hvid Hvedemel er et lille mirakel. Ligner det fine sigtede hvedemel, som bruges til småkager og bagværk – og opfører sig også sådan i en kage. Men, det er fuldkornshvedemel, og har dermed fuldkornshvedemels sunde egenskaber. Det vil sige, et højere proteinindhold og fiberindhold end den klassiske hvedemel. Dette betyder også, at der er et laver kulhydratindhold. Disse ting tilsammen betyder en kage, småkage, brød med et lavt glykemisk indeks – det vil sige, det påvirker ikke blodsukkeret så voldsomt som ellers. Jo lavere blodsukkerbelastning – des bedre fedtforbrænding – for at skære ind til benet.

val-1-kg-specialmel-pose-hvid-hvide-735x1024

Du kan erstatte Hvid Hvedemel ‘lige over’ med almindelig hvedemel i dine hof-opskrifter. Egner sig særligt godt til kageopskrifter. Billig er den ikke – ca. 25 kr. for et kg. Flere mærker har Hvid Hvedemel. Jeg brugte den fra Finax

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *