Alt hvad der er fransk klinger bare af lækkerhed, gastronomi, lavendelmarker, rød læbestift, olivensæbe og god madkultur 🙂 Ok, i al fald i min forestillingsverden. Men, Clafoutis er en klassisk fransk dessert-kage. Her i en kalorie-let og næsten sund udgave.

Det der ‘næsten sund‘ skal forstås ud fra, at der er 75 g Sukrin Gold i stedet for sukker; Er Sukrin Gold sundt?: nej. Er ‘klassisk sukker sundt?’ Også nej – til gengæld er der kalorier i sidstnævnte. Så, hellere Sukrin Gold frem for sukker – i min optik. Men, hvad med ‘palmesukker’ eller ‘økologisk rørsukker’ er det da ikke sundt eller et bedre alternativ? Nej, din krop kan ikke kende forskel på dansk roesukker og økologisk palmesukker. Biokemisk er det ét fedt => det opfører sig på samme måde i din krop.

Nå – en lang smøre. Kager er ikke en del af kostpyramiden. Men, vi elsker de kager. Og, skal det være, så er det her en top-dollar-lækker-en-af-slagsen. Nem at lave. Og, ud over det lidt Sukrin Gold som der er i, er resten af ingredienserne dejlige sunde. Det her er en god kage til dig på klassisk slankekur – eller dig, som bare gerne vil have en sød dessert en gang i mellem i en sund livsstil.

Ingredienser til en kage til 6 – 8 personer: 

  •  500 g solbær – eller brombær
  • 2 æg
  • 75 g Sukrin Gold
  • 2 tsk. vaniliepulver
  • 1 tsk. revet citronskal af en usprøjtet citron
  • 130 g mandelmel

Sådan gør du: 

  • Sæt ovnen på 180 grader og smør en tærteform ca. 26 centimeter i diameter
  • Fordel bær i formen.
  • Pisk æg og Sukrin Gold sammen i en skål.
  • Tilføj vaniljepulver, citronskal og mandelmel og rør dejen jævn.
  • Hæld dejen over bærrene og sæt midt i ovnen.
  • Bag gylden i cirka 30 minutter. Kik efter 20 minutter.
  • Server lun eller kold. Gerne med lidt flormelis drysset henover.
  • Server med creme fraise eller skyr (irørt lidt vanilipulver i) eller half’n’half

Halløj – det er nemt

Energiberegning i 100 g Clafoutis: 165 kcal, 6 g protein, 19 g kulhydrater og 10 g fedt.

Jeg bagte kagen i et oval ildfast fad. Og serverede skyr, med lidt florsukker og lidt vaniliepulver i.

Alle bær kan anvendes i kagen 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *