De tre burgermenuer er omtalt i dette indlæg – med foto

Alle opskrifter er til én person.

‘Den Gode’ på 510 kalorier

Ingredienser:

  • 100 g oksekød 3-6%
  • 2 spsk. sød paprika
  • 40 g peberfrugt
  • 40 g champignon
  • 50 g avokado
  • 40 g sprød salat (frissé, rucola, iceberg…)
  • 30 g rødløg i supertynde skriver, gerne på mandolinjernet
  • 2 spsk. ketchup til ‘portobellobollen’
  • 200 g renset persillerod
  • 2 portobellosvampe uden stok
  • 1 tsk/10 ‘ pift’ olivenolie til stegning af bøffen
  • 1 tsk./10 ‘pift’ olivenolie til persillerod-fritterne

Sådan gør du:

  • skræl persillerødderne, olie på – og ind i ovnen på 250 grader. Vend løbende (De skal have ca. 40 – 50 min. – hold øje)
  • snit peberfrugt og champignoner virkelig fint – gerne i foodprocessoren
  • arbejd peberfrugt, champignon og paprika ind i kødet.
  • Form en bøf
  • Fuld blus på (grill)panden, olie på – og på med bøffen. Fuld hammer i 2 min. på hver side – skru derefter ned og steg bøffen færdig.
  • steg også de to portobellosvampe på panden.
  • Ordn grøntsagerne – herunder mos avokadoen til fritterne
  • Saml burgeren: ketchup på hver ‘inderside’ af svampene
  • Salat og brøndkarse på bunden + rødløg
  • bøffen ovenpå + tomaterne
  • Til sidst – portobello-bollen oven på.
  • Server sammen med de rygende varme persillerodsfritter og avokadodip

‘Den Dårlige’ 627 kcal. (Den burde nu hedde ‘Den Sunde’)– med aktiv proteinbolle/sandwichbolle og persillerod-fritter:

Samme fremgangsmåde som ‘Den Gode’ – dog med aktiv proteinbolle/Sandwichbolle. Bollen skæres over og ristes i ovnen i ca. 5 min. Samme mængder af kød, grønt, fritter med videre.

‘Den Onde’ 767 kalorier

Ingredienser:

  • 120 g oksekød 3-6%
  • 2 spsk. sød paprika
  • 40 g peberfrugt
  • 40 g champignon
  • 50 g avokado
  • 40 g sprød salat (frissé, rucola, iceberg…)
  • 30 g rødløg i supertynde skriver, gerne på mandolinjernet
  • 3 spsk. ketchup til burgerbollen
  • 200 g kartofler
  • 1 klassisk god burgerbolle
  • 1 tsk/10 ‘ pift’ olivenolie til stegning af bøffen

Fremgangsmåde: Som de to andre. Bemærk, lidt mere kød. Nu med ‘en rigtig burgerbolle’ og kartofler.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *