Hjemmelavet ‘hvad-som-helst’ er som regel altid mere velsmagende, end når opgaven er udliciteret til industrien. Lige fra flødeis til frikadeller. Men, når det gælder pesto genovese [klassisk grøn pesto] er der lysår mellem din egen hjemmelavede pesto genovese og alt hvad du kan finde i gængse supermarkeder. Grunden ligger lige for; Basilikum er dyr, ekstra […]

Læs mere →

Umanerlig velsmagende Brownie/Chokoladekage – med blandt andet sorte bønner. ‘Sorte Bønner‘ kan man det? Oh – yes, ganske anvendt ingrediens inden for ‘sunde kager’. Og denne befinder sig midt mellem kategorierne; Kagelækker for få kalorier og Sunde ingredienser. Kagen indeholder hverken mel, sukker eller smør. Strukturen (kulhydraterne) kommer fra de sorte bønner, luftigheden kommer fra […]

Læs mere →

Raw kugler – sunde trendy søde snacks. Disse har jul over sig, da de udover ‘de velkendte ingredienser’ nødder og dadler – også indeholder både friskpresset appelsinsaft og appelsinskal. De udmærker sig ved at være søde og lækre – og lavet på naturlige og sunde ingredienser.  Er du på sund livsstilsholdet, så er de gode til gæster, […]

Læs mere →

Solskinsvitaminet D-vitamin er et af de rigtige spændende vitaminer. Indtil for nyligt havde D-vitamin nærmest status som en en ‘vitamin-lakaj’; Et vitamin, der sikrede regulering og optagelse af kostens kalk – og dermed sikrede sunde stærke knogler og tænder. De sidste ca. 15 år er D-vitaminets betydning og rolle dog udvidet ret så kraftig. Og […]

Læs mere →

Bircher-müsli, hot ny morgenmadstrend. Eller ny og ny. ‘Opfinderen’ af den originale Bircher-müsli var den schweiziske læge Maximilian Bircher-Benner, som allerede i starten af 1900 tallet talte om raw food og vegetarmad, som middel til forebyggelse og helbredelse (1) Grundopskriften på en Bircher-müsli er i alt sin enkelthed havregryn, citronsaft, revet æble, nødder og vand. […]

Læs mere →

‘Superfoods’ er langt fra en beskyttet titel – ensidige en videnskabelig betegnelse. Superfoods er dog et begreb der tog sin begyndelse fra starten af 2000 og vi er nok alle stødt på begrebet. Superfoods må/bør/skal være fødevarer, som indeholder noget ekstraordinært – og ud over det sædvanlige. Enten i form af vitaminer, mineraler,  antioxidanter eller […]

Læs mere →

Det klassiske stenalderbrød består som bekendt af en bunke frø, kerner, nødder, og hertil en ordentlig omgang æg og olie. Brødet her er stadig lækker, pakket med de virkelige gode fedtsyrer (fedtstoffer), et lavt indhold af kulhydrater – og lidt flere kostfibre, men uden overload på fedt og den ‘æggede smag’. Først opskriften – og […]

Læs mere →