Squash – zucchini – courgette er tre forskellige navne for den skønne og multianvendelige grøntsag. Hvem har for eksempel ikke sat tænderne i en squashkage længe før det blev moderne med grøntsager i smoothies, brød og desserter? Squash er en mild grøntsag. Dermed er den måske lidt kedelig som ‘stand alone’, men det gør den […]

Læs mere →

Hjemmelavet ‘hvad-som-helst’ er som regel altid mere velsmagende, end når opgaven er udliciteret til industrien. Lige fra flødeis til frikadeller. Men, når det gælder pesto genovese [klassisk grøn pesto] er der lysår mellem din egen hjemmelavede pesto genovese og alt hvad du kan finde i gængse supermarkeder. Grunden ligger lige for; Basilikum er dyr, ekstra […]

Læs mere →

Umanerlig velsmagende Brownie/Chokoladekage – med blandt andet sorte bønner. ‘Sorte Bønner‘ kan man det? Oh – yes, ganske anvendt ingrediens inden for ‘sunde kager’. Og denne befinder sig midt mellem kategorierne; Kagelækker for få kalorier og Sunde ingredienser. Kagen indeholder hverken mel, sukker eller smør. Strukturen (kulhydraterne) kommer fra de sorte bønner, luftigheden kommer fra […]

Læs mere →

Raw kugler – sunde trendy søde snacks. Disse har jul over sig, da de udover ‘de velkendte ingredienser’ nødder og dadler – også indeholder både friskpresset appelsinsaft og appelsinskal. De udmærker sig ved at være søde og lækre – og lavet på naturlige og sunde ingredienser.  Er du på sund livsstilsholdet, så er de gode til gæster, […]

Læs mere →

Solskinsvitaminet D-vitamin er et af de rigtige spændende vitaminer. Indtil for nyligt havde D-vitamin nærmest status som en en ‘vitamin-lakaj’; Et vitamin, der sikrede regulering og optagelse af kostens kalk – og dermed sikrede sunde stærke knogler og tænder. De sidste ca. 15 år er D-vitaminets betydning og rolle dog udvidet ret så kraftig. Og […]

Læs mere →

Bircher-müsli, hot ny morgenmadstrend. Eller ny og ny. ‘Opfinderen’ af den originale Bircher-müsli var den schweiziske læge Maximilian Bircher-Benner, som allerede i starten af 1900 tallet talte om raw food og vegetarmad, som middel til forebyggelse og helbredelse (1) Grundopskriften på en Bircher-müsli er i alt sin enkelthed havregryn, citronsaft, revet æble, nødder og vand. […]

Læs mere →

‘Superfoods’ er langt fra en beskyttet titel – ensidige en videnskabelig betegnelse. Superfoods er dog et begreb der tog sin begyndelse fra starten af 2000 og vi er nok alle stødt på begrebet. Superfoods må/bør/skal være fødevarer, som indeholder noget ekstraordinært – og ud over det sædvanlige. Enten i form af vitaminer, mineraler,  antioxidanter eller […]

Læs mere →